vattumannen

Alla inlägg den 11 juli 2011

Av Susanne - 11 juli 2011 23:45

I dag var vi uppe tidigt och åkte och handlade i Fulnäsdalen. Vi var på väg att aldrig komma fram. Hela vägen vi har från stugan ner till stora vägen som är ca 1 mil var det en massa renar som blockerade och dom har inte vett på att flytta sig. Dom äter på grusvägen, måste vara något salt elelr något som dom slickar i sig för det växer ju inget på grusvägen.

   

När vi väl var hemma packade vi för ännu en dag med fiske. Vi hade hyrt en flugfiskepool  i Tännån idag  där vi hoppades  på lite större Harr och kanske en och en annan öring.

Men även denna dag fick vi åka hem utan att få någon fisk. Det var helt dött bara ett och annat vak men ingen som var direkt på hugget. Men som vanligt när man är ute och fiskar så är det som ett spel på lotteri. Vädret var fantastiskt när vi kom fram, solen sken och det var riktigt varmt. Det var spännande att gå mitt i ån där det var ömsom strömt och lugnt vatten. Även om vi inte fick någon fisk

Så var det en fantastisk natur och vi hade vädergudarna med oss sånär som en halvtimme då vi hade regn. Men det var mysigt det med, regn och solen lyste och regnbågaen syntes över hela himlen. Tyvärr som med all regn här uppe så när det det slutat och solen kommer fram igen då kommer alla dessa knott, det är jobbigt, men vi har kläder för det så det funkade även om det var alldeles svart framför ögonen.

         

Mycket fick vi uppleva denna dag även om det inte var i fiskens tecken. Patrik gick bort till en liten ”vik” där har tänkte att en öring skulle ligga och lura. Hahahah han kom traskansdes tillbaka i vattnet med stoooora kliv. När han hade kommit nästa fram hade han hört en jätteplask och tänkte att nu så! Men det var inte någon fisk utan en bäver som hoppade ner från land och plaskade med sin paddel till stjärt för att skrämma iväg Patrik därifrån- han lyckades ju. Sedan när vi satt och grillade såg vi hur bävern höll ett vakande öga över oss, han simmade fram och tillbaka framför sina domäner. Tyvärr var det lite långt bort för att jag skulle få ett kort, och inte vågade jag gå bort till han så pass så att jag skulle kunna få ett kort.

   

Vi åkte hem vi 24:00 så ingen kan säga att vi inte gav detta vatten en chans, men vi skall tillbaka på torsdag igen. Skam den som ger sig. Hemma spelade vi yatzy ett par timmar innan det var dags att krypa till kojs. Ute regnar det nu och vi får hoppas att vädret stabiliserar sig till i morgon.

Ovido - Quiz & Flashcards