vattumannen

Alla inlägg den 9 juli 2011

Av Susanne - 9 juli 2011 23:45

I dag var det sista dagen på jobbet, nu är det semester i fyra veckor vilket skall bli väldigt skönt, vi inleder vår semester med att åka till Fjällvattnet, Tännäs för fiske i en vecka.

Så snart vi hade kommit hem från jobbet packade vi och kom iväg vid 20:00. Vi var framme halv 6 på morgonen. Resan hade gått bra men denna gps som vi hade hittade en rutt som vi inte hade åkt tidigare och det resulterade i att vi inte hade en enda tapp på vägen som hade nattöppet så man kunde få sig lite kaffe eller något att äta, det var inte så lyckat då vi inte hade ätit något sedan lunchen på jobbet.


Vi stannade vid Fulunäs och tog ett par mackor (som tur var hade vi handlat lite innan vi åkte) Lite suddigt men det är Fulunäs-Soldaten, till minne för de som vaktade vårt lands gräns mellan 1940-1945. Det var skönt att få sträcka lite på benen och få i sig lite i magen, men vi hade långt kvar att åka så det vara bara att ge sig iväg igen, ohh vad jag saknade kaffe, det hade piggat upp en lite.

  

Klockan halv sex på morgonen var vi framme, Fiskecentret öppnade inte förrän åtta så vi lutade oss tillbaka i bilen och sov ett par timmar. Vi köpte fiskekort och drack säkerligen 4 koppar kaffe på man, han tittade lite på oss när vi nyvakna, håret åt alla håll och all detta pimplande av kaffe.

På fiskecentret har dom även en utställning av djurlivet i området, vi har aldrig varit inne där förut, men han i affären insisterade på att vi skulle gå in och titta så vi gjorde det.

               

Myskoxar lever här uppe, det skall finnas ett myskox center här i närheten där det finns 10 stycken, i år i Juni 2010 föddes en liten myskoxunge vilket är ganska unikt, vi har planerat att åka dit och titta så vi får se vad som händer. Först och främst är vi här för att utforska alla dessa vattendrag.

   

Vi kom inte in i stugan vid elva, vi packade upp sedan gick ut och testade lite i sjön som är omgiven om oss, det blev inget förutom denna abborre som jag tog på metspö. Jag satt på altanen en stund och bara njöt av stillheten och den magnifika utsikten. Vi la oss tidigt, efter ett dygn på arbete, på resande fot var man ganska trött. Får se vad morgondagen tar oss någonstans.


Ovido - Quiz & Flashcards