vattumannen

Alla inlägg den 10 juli 2010

Av Susanne - 10 juli 2010 13:15

VÄDER:
Molnigt ca 17 grader hela dagen med inslag av regn.

I morse vaknade vi lite sent, snabbade oss att göra oss i ordning för att åka till Funäsdalen för att handla på oss lite innan affärerna stängde.

      

Vi behöver köpa medicin till min arm som bara värker hela tiden (och det kommer inte bli bättre av att man är ute och fiskar och vevar med den armen) allergimedicin till Pallan för den var slut. Mat i kylen och sedan åkte vi till Tännäs fiskeaffär och skaffade oss fiskekort och Pallan hittade vadarbyxor och skor till ett bra pris så det inhandlades med.


Nu var vi väl förberedda för att åka hem, äta lite och sedan ut och fiska.
På hemvägen hade vi ett antal renar på vägen framför oss. Man märker att dom är vana vid bilar för dom gör ingen ansats av att flytta sig utan man för snällt ligga bakom. Vi hade en ko och kalv rätt länge framför oss, längre fram stod hela flocken och väntade.. Renar ser för roliga ut när de springer, jättesmala ben och jättestora klövar. Dom svänger med bena utåt och det ser helfestligt ut.
  

Vi började med att testa Mysklan. Den har varit stängd i flera år för fiskevårdsstyrelsen har haft någon åtgärd där som vi inte vet vad. Men Mysklan verkar bra för nedan bron kan jag stå och kasta och meta medans Pallan gick ovanför bron för att testa med fluga. Man får inte fiska på annat sätt ovan bron. Spännande och se hur det funkar med dom nyinköpta vadarbyxorna……


Jag fick ett par stora abborrar som jag sparade för att koka till missarna hemma, Pallan fick ingenting. Men han tyckte att det var en häftig känsla att bara gå ut i vattnet och det underlättar ju naturligtvis flugfisket om man kommer bort från buskar och trän.

      

Bilderna är från Ormabborkärn. Väl klädda för att utestänga mygg och andra hemska insekter.


Vi packade ihop oss och åkte till Ormabborkärn (nr 15) Förra året fick Pallan en fin öring i detta vatten…..och självklart även i år.  Kastmete med mask, 37 cm lång, välmatad tyvärr kan vi inte ange vikt då vi inte har en våg som fungerar.

      

Mycket mer än så blev det inte denna första dag. Det var en del napp men inget som satte sig. Vi åkte hem för att lägga öringen i salt och koka abborrarna. Kvällen var lugn och vi la oss sent efter att ha ätit lite grillade korvar.

      

Vi inköpte en ny grill när vi var i Funäsdalen och handlade. Jättekäck, man fäller ut den och packar ihop den och lägger den i en liten väska som man fick med 198:- var den verkligen värd. Bra att ta med sig när man skall packa lätt

      

Det är mycket mygg ute så mygghatt är ett måste om man inte vill bli ”prickface”

      

Kan vara lite komplicerat att ta en klunk från ölburken när man har myggnät i hela ansiktet. Men Pallan löser det alldeles utmärkt, men det förtäljer ju inte hur många myggor som svaldes i samma klunk, säkert en hel del.

Av Susanne - 10 juli 2010 04:50

Det var nu ett år sedan vi var här för en vecka av mycket naturupplevelse och massa fiske. Vi har nu installerat oss i stugan packat upp och planerar för ett par timmars sömn. Det tog lite över 9 timmar att åka hit....en tuff resa men det är skönt när man äntligen är framme. En massa vilda djur korsade vår väg upp hit, ett par älgar var på väg upp i vägbanan men turligt nog för oss så vände dom in till skogs igen. FASA att krocka med ett sådant stort djur, ett par rävar, och när vi kom in på Rogens Naturreservat en hel flock med renar. Nu är klockan snart 5 på morgonen och det är lite mulet ute.....dags att bädda sängen och sova ett par timmar för att orka med alla dessa timmar ute i friska luften.

Ovido - Quiz & Flashcards